Hoofdweerstation
Weerstation Ter Aar meet haar weergegevens met het semi-professionele WMR-200 weerstation van Oregon Scientific. Dit weerstation meet in haar basisversie de actuele barometerstand, vochtigheidsgraad, windsnelheid en -richting, temperatuur en neerslag. Er zijn enkele uitbreidingssets bijgekocht, waardoor weerstation Ter Aar nu ook de temperatuur en vochtigheidsgraad op 10 centimeter (0.1 meter), de actuele zonnestraling en uv-kracht meet.


NOAA-satellietontvanger
Ik gebruik thuis ook een satellietontvanger die de meest actuele beelden van de NOAA-weersatellieten ontvangen. De beelden die ik ontvang worden direct op de website geplaatst (onder de menuknop `het weer`), hieronder twee foto's van de ontvanger.


Camping-weerstation
Ook heeft weerstationteraar een mobiel weerstation waar mee ik op locatie de weers omstandigheden kan meten. Ik meet dan voornamelijk om het verschil tussen thuis en de locatie in de gaten te houden. Ik meet met de stations La Crosse WS 2350 en de Cresta WXR-815 LM. De windmeters staan op een vlaggenmast van plus minus 7 meter hoog, de thermo- en hygrosensoren hangen in een weerhuis en de regenmeters zijn daarop geplaatst. Ook heb ik meerdere UV-sensoren (Cresta en Oregon Scientific) waarmee ik op de camping de zonkracht meet.Mobiel weerstation
Ik gebruik de Stratos WH-1070 als mobiel weerstation, zodat ik altijd kan kijken wat de weersomstandigheden zijn. Dit weerstation meet de windsnelheid, temperatuur, vochtigheidsgraad, luchtdruk en neerslag maar geen windrichting. Ook heb ik een uv sensor zodat ik overdag waar ik ook de zonkracht kan meten.

Op de 1ste en de 2de foto ziet u hoe ik dit station op mijn werk gebruik, zodat anderen ook de weersomstandigheden kunnen aflezen, op de 3de en de 4de foto ziet u dat ik mijn mobiele weerstation ook meeneem naar een vakantiehuisje.


Radarbeelden

Teller sinds 24/12/07


Waarschuwingen
Waarschuwing voor ?? kijk voor uitgebreide info bij ActueleWaarschuwingen  .